Köpa hus till tomten

Vad finns det att tänka på vid nybyggnation på en ny tomt? Nä du bygger ditt drömhus helt från grunden finns det allt från projektering och budget liksom bygglov att ha i åtanke.

Tomtexperten BoCenter Byggtjänst finns till tjänst för att hjälpa dig med ett enklare köpbeslut, med tillhörande kalkyl för både tomten du vill köpa och husbygge. Det gör att du ser alla kostnader på en gång, vilket ger dig ett komplett underlag som du kan jämföra med andra bebyggda tomter, liksom blir det lättare för din bank att besluta om finansiering.

Köpa tomt och bygga hus

hus tomtNär du planerar att bygga hus på en helt egen tomt finns det vissa saker du bör tänka på. Bland annat behöver du ha inspiration till hur du vill att huset ska se ut – och passa med budgeten. Skissa på idéer och fundera över hur många rum huset ska ha, ska det vara ett öppet kök så att alla kan vara både i kök och vardagsrum samtidigt, vid fest och kalas exempelvis? Om du behöver råd finns det arkitekter som kan hjälpa till att på riktigt skapa en bild över hur huset ska se ut och ta form. Materialval och stil på huset är även en stor del i detta, som kan vara skönt att få råd kring. Mer om detta här.

Jämför prisförfrågningar

Om du känner att du är redo för husets byggande är det dags att antingen kontakta en husleverantör eller ett byggföretag, kontakta flera för att kunna jämföra offerter och villkor sinsemellan. Nu har du förhoppningsvis en tydlig uppfattning om vad huset får kosta, se till att vara tydlig med det mot potentiella husleverantörer och byggföretag. Ju tydligare du är – desto mer korrekt blir även offerten. Mer om detta går det att läsa utförligt om i denna artikel från Sköna Hem.

Ansök om bygglov

Planeringen är det som tar längst tid när det kommer till husbygge, och du ska inte stressa på denna punkt. Innan bygget ens tar vid behöver du dessutom ansöka och få godkänt på ett bygglov hos byggnadsnämnden i din kommun. På Boverket står allt du behöver veta om bygglov och när du behöver det.