Tips på material och verktyg till altanrenovering

Är det äntligen dags att ta itu med projektet att renovera altanen? Det behöver inte bli ett omständligt projekt så länge du använder dig av rätt material och verktyg. Att börja rätt från start är nyckeln till en lyckad renovering.

Här får du bästa tipsen inför altanrenovering, både material och verktyg!

Renovera altanen på egen hand

Du kan enkelt fixa altanrenoveringen utan att anlita en byggfirma. Det du behöver är en gnutta händighet, men därutöver är material och verktyg avgörande. Idag finns det exempelvis optimala altanräcken att köpa färdiga. Du kan ta en närmare titt här https://wernamodesign.se/produkt-kategori/altanracken/ där du ser hur den här typen av räcken kan höja din altan. Det är ett smart sätt för att förnya altanen och dessutom enkelt underhåll året om.

Säkra material till altanen

När du bygger en altan kan du eventuellt behöva ansöka om bygglov. Det är dock inte skrivet i sten vad som kräver bygglov och du bör alltid kontrollera med kommunen.

”Altaner kan kräva bygglov beroende på hur de ser ut och är byggda”, Boverkets hemsida.

Det är även viktigt med säkra räcken att luta sig mot. Färdiga altanräcken som kommer i säkra dimensioner är bra för dig som har små barn.

Smarta funktioner

Ett annat enkelt knep är att införskaffa räcken och annat material som hindrar insyn. Att ha goda grannar är viktigt, men det är skönt att själv välja när ni ska se varandra. Även här kan du köpa färdiga räckesstolpar som är anpassade för att skärma av omgivningen.

Har du inte en komplett verktygslåda är det hög tid att investera i bra redskap. Det kan kosta en slant, men det lönar sig eftersom du nu kan fixa mycket på egen hand.