Anställ någon!

Vi vet nog alla att man då och då ställs inför problem i sitt hem. Och då pratar vi inte om att man kan bli ovän med sin partner, utan att något med själva huset går snett. Ibland kan man lösa saker på egen hand, men ibland så kan man helt enkelt inte ordna allting på egen hand, hur gärna man än vill. Om det händer lite allvarligare saker är det allra bästa alltid att ringa in en expert, det brukar alltid löna sig i längden. Särskilt om man inte har så himla koll som man ibland kan tro att man har. Företag som OCAB kan lösa de flesta problem som uppstår i hemmet, med allt från sanering till avfuktning, och de har till och med en jour som är öppen 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året. Om olyckan skulle vara framme helt enkelt! Dessutom är det rent av farligt att ge sig in i något man inte riktigt har koll på, något som man skrivit om på na.se:

Har du tänkt stanna hemma och fixa i bostaden på semestern? Gör inte det, varje år skadar sig tusentals hemmafixare så illa att de måste uppsöka akuten. Och ute på tomten väntar nästa fara, den beryktade motorgräsklipparen.

 Runt 20 000 personer måste varje år få akut läkarvård efter att ha gjort gör-det-själv-arbete i sitt hem. 2008 skadades cirka 20 400 personer, uppger Socialstyrelsen i rapporten ”Skadehändelser som föranlett läkarbesök vid akutmottagning”. Av dem var närmare 18 000 män, majoriteten av dem hade skadat sig i samband med reparations- eller underhållningsarbete. Klämskador, skärsår och stickskador var vanligast.