Så blir hyreshuset en säker och trygg plats

Att bygga säkra hyreshus är viktigt ur flera aspekter. Säkerhetsåtgärder ökar framförallt tryggheten hos de boende. Säkerhetsdörrar är en lösning som skyddar mot både brand och inbrott.

När nya hyreshus i Sverige ska byggas upp är säkerheten en viktig aspekt. Det är en tydlig trend att allt fler byggbolag satsar på just säkerheten när moderna bostäder ska byggas. Både hyresgäster och bostadsrättsspekulanter efterfrågar ofta en hög nivå av säkerhet. Säkerhetsdörrar är en viktig del i att bygga säkra hyreshus. Om du letar efter en bra leverantör av säkerhetsdörrar ska du kolla in Prodoor Säkerhetsdörrar Sverige AB som är en rikstäckande organisation. De kan leverera och installera säkerhetsdörrar till lägenheter i hela Sverige. Säkerhetsdörrarna som de levererar håller hög standard och företaget vänder sig till privatpersoner, fastighetsägare, fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar.

Åtgärder som ökar säkerheten i hyreshus:

• Säkerhetsdörrar
• Porttelefon
• Kodlås på huvudporten
• Fönsterlås
• Bra lås på balkonger
• Digitala låssystem på varje lägenhetsdörr

Lägenhetsinbrott går att förebygga

Att säkerheten tas i beaktande när nya hyreshus byggs upp är väldigt viktigt för tryggheten. Säkerhetsdörrarnas främsta uppgift är att hålla tjuven borta. En säkerhetsdörr gör det mycket svårare för en inbrottstjuv att ta sig in i en lägenheten. Det finns olika säkerhetsdörrar med olika klassningar. När det gäller lägenheter är dörren i många fall den ända vägen in för en tjuv. En säkerhetsdörr kan därför minska risken för inbrott drastiskt vilket är en stor trygghet för de som bor i hyreshuset. Det är viktigt att varje hyresgäst känner sig säker i sitt eget hem men även att de kan känna en stor trygghet när de inte är hemma.

Säkerhetsdörrar är motståndskraftiga mot bränder och brandgaser

Säkerhetsdörrar är inte bara bra för att skydda mot inbrott de är även effektiva mot brandspridning. Det är numer standard att ta brandsäkerhet i beaktande när nya hyreshus byggs. En bra säkerhetsdörr kan stå emot brand mellan 30-60 minuter. Det kan rädda liv att ha en sådan dörr. En säkerhetsdörr kan även stå emot olika brandgaser som sprids i en trappuppgång. En säkerhetsdörr är även bra om det uppstår en brand i en lägenhet, dörren förhindrar att branden ska sprida sig snabbt och ohejdat ut i trapphuset.

Lösningar för ökad säkerhet i lägenheter

I och med att tekniken har utvecklats mycket den senaste tiden finns det bra teknik att nyttja för att göra ett hyreshus mer säkert. Att installera porttelefon utanför porten och i varje lägenhet är ett sätt att minska risken för objudna gäster. Det finns även mycket säkra och bra kodlås till portar nuförtiden som är bra att installera. Att använda smarta lås är också en sak som ökar säkerheten. Med ett digitalt lås går det enkelt att byta kod, ge ut tillfälliga koder och slippa tänka på nycklar till alla familjemedlemmar. Det finns även fönsterlås att sätta på fönsterna för att öka säkerheten. Detta är speciellt viktigt på lägenheter som ligger på bottenplan. Balkongdörrar är också en svag länk. När hyreshuset byggs är det bra att tänka på balkongdörrarna som är vid markplan, att låsen är bra och inbrottssäkra.